EGYEDI TALPBETÉT KÉSZÍTÉS

 

A lábbetegségek korai és nagyszámú volta miatt szinte mindenkinek hasznos, ha talpbetétet visel, főleg sport és munkavégzés közben. A lábak és a lábbetegségek sokszínűsége, egyedisége pedig az egyedi betét készítésének szükségességét, a lábkomfort és a teljesítmény összefüggése pedig az egyedi, ergonómiai talpbetét jelentőségét hangsúlyozza.A Podiart által kifejlesztett modulrendszerű talpbetét, egyedileg, számítógép segítségével kialakított felszíne miatt pontosan illeszkedik a talphoz, ezzel stabilizálja a lábat, biztosabbá teszi a talajfogást.

Egyedi talpbetét készítése, országszerte szaküzleteinkben SZAKÜZLETEK>>

Dr. Kökényesi Imre szabadalma alapján, a számítógépes talpvizsgálat, talpkép felvétele után képzett szakemberek tervezik meg az adott lábnak megfelelő talpbetét térképét. Ennek alapján készül az egyedi talpbetét. A talpbetét puha, természetes anyagokból készül, nem allergizál, kényelmes. A láb korrekcióját fájdalom nélkül biztosítja, ezért szinte mindenki panasz és mellékhatás nélkül viselni tudja. 
 

A talp nyomását optikai módszerrel vizsgáljuk. Ha valaki mezítelen lábbal egy üveglapra áll, akkor az üveglap másik oldalán a nyomásviszonyokat hűen tükröző rajzolat keletkezik. Ez a rajzolat, mint nyomásponti térkép az alapja a számítógépes talpvizsgálatnak. A kóros nyomásponti elrendezés láb probléma­ként fogható fel, és minden láb betegség­hez jellegzetes talpi kép tartozik.

Az egyedi talpbetét készítésének a menete

  • Ön rááll egy üveglapra, a számítógép elkészíti talpának nyomástérképét, ebből tapasztalt szakemberek az Ön lábának legmegfelelőbb talpbetétet készítik el.
  • Az emberek túlnyomó többségének van láb és gerincproblémája! A panaszok hátterében gyakran a talp valamilyen statikai zavara áll (lúdtalp, boltozati süllyedés, bokasüllyedés)
  • A lábbetegségek nagy része megelőzhető, vagy korrigálható a megfelelő talpbetéttel!

Hogyan készül az egyedi talpbetét?

  • Adatlap felvétele: Személyi adatok, valamint a panaszok és a látható elváltozások rögzítése.
  •  A kép rögzítése: A páciens mezítelen talppal áll az üveglapra, két lábát egyenletesen terhelve.
  •  A talpbetét szerkesztése: A kiszínezett képre a megfelelő korrekciós modulok kerülnek úgy, hogy az erősen nyomott területeket   ne érintse, de új, korrekciós nyomvonalat képezzen. 
  •  A szerkesztés méretarányos kinyomtatása.
  •  A talpbetét kézzel történő összeállítása.

 
 
Üzleteinkben elkészült talpbetétek sorszámai

Miután a számítógépes talpvizsgálat alkalmával elkészül a nyomástérkép, a kép az adatlappal együtt a talpbetét készítésének helyére kerül. Ekkor készítik el a szakemberek az egyedi talpbetétet.
Hogy mikor veheti át az egyedi talpbetétet? Ezen a honlapon figyelheti, mikor kerül fel az Ön talpbetétjének sorszáma. Ha ez megtörtént, vagy túl is halad, a talpbetét elkészült és átveheti ott, ahol a számítógépes talpvizsgálat folyt.
 


A talpbetétek átvehetők a következő sorszámig:
Budapesten:
   
EGÉSZSÉG PLUSZ - Bp. II. ker. Margit körút:   112/0031711-1734
EGÉSZSÉG PLUSZ - Bp. XI. ker. Újbuda Center: 178/0031510
EGÉSZSÉG PLUSZ - Bp. XX. ker. Pesterzsébet: 167/31885 kivéve:31924
EGÉSZSÉG PLUSZ - Bp. XIII. ker. Lehel Csarnok: 108/0032431
REXTRA - Pólus Center: 30407


Vidéken:
 
EGÉSZSÉG PLUSZ - Debrecen: 179/030544
EGÉSZSÉG PLUSZ - Miskolc: 51284
EGÉSZSÉG PLUSZ - Orosháza: 2622
EGÉSZSÉG PLUSZ - Sopron: 453
 
REXTRA - Eger: 30393
REXTRA - Kecskemét:  186/0030944
REXTRA - Nyíregyháza: 03209
REXTRA - Salgótarján: 1111
REXTRA - Szeged: 171/0030178
REXTRA - Szolnok: 113/0030230
REXTRA - Veszprém: 70223
 
Frissítve: 2021.10.21