A leghatásosabb felület fertőtlenítőszer az alkohol

RENDELJE MEG MOST>>

Alkohol bázisú tisztítószer a Rextra kínálatában!

Kiválóan alkalmas műanyag, fa, és fémfelületek tisztítására, úgymint kézi szerszámok, ajtó és ablak kilincsek, fogantyúk, áramtalanított elektromos eszközök műanyag részei.

Higítás nélkül permetezzük a tisztítandó felületre majd puha szöszmentes ruhával tisztára töröljük. Termékünk kiváló tisztító, zsírtalanító hatású, eltávolítja a zsíros, olajos szennyeződéseket. Ajánljuk háztartási és irodatechnikai eszközök felületeinek tisztítására is.

Azt már jól tudjuk, hogy az utcára lépve hogyan kell védekezhetünk a koronavírus ellen:

  • viseljünk maszkot, kesztyűt is,
  • ha tehetjük, ne menjünk tömegbe,
  • lehetőség szerint még a házat se hagyjuk el,
  • tartsuk magunkat távol a köhögő, tüsszögő emberektől, és ne nyúljunk az arcunkhoz.

Mi a helyzet a lakás fertőtlenítésével?

Az új koronavírus különböző felületeken más és más ideig él, a legtovább például a rozsdamentes acélon és a műanyagon bírja (itt kilenc napot mértek a kutatók), papíron és kartonon mindössze egy napot képes „életben maradni”, vagyis örökítőképességét megőrizni, hiszen a vírus nem élő szervezet.

Kép: Getty Images

Persze ilyenkor már nagyon kicsi az esélye, hogy az ember megfertőződik, mivel a vírusok száma ez idő alatt is csökken, de azért akit megnyugtat, a lakást is kitakaríthatja úgy, hogy biztosan ne legyen sehol egy-két rejtőzködő koronavírus sem.

A szappanos víz az etalon

Nem véletlenül ajánlják szakemberek a rendszeres kézmosást: a szappan, nagyon jó fegyver a koronavírus ellen, hiszen feloldja a zsírburkot a vírus körül, és örökítőképtelenné teszi azt. Éppen ezért nagyon jó megoldás, ha a felületeket szappanos vízzel lemossuk, mert ez a megoldás fizikailag is eltünteti a vírusokat onnan.

Fehérítő, fertőtlenítő

Azok a fertőtlenítők, amelyeknek hatóanyaga a nátrium-hipoklorit, nagyon hatékonyan pusztítják a vírust minden felületről. A legjobb, ha 10-15 percig hagyja hatni a szóban forgó területen, aztán alaposan letörli onnan. A nátrium-hipoklorid a vírus RNS-ét, vagyis azt a fehérjéjét pusztítja el, ami ahhoz kell, hogy tovább tudjon szaporodni.

Orvosi alkohol

A legtöbb orvosi alkoholban etanol található, ami mindössze 30 másodperc alatt képes elpusztítani a vírust. Ahogy a fertőtlenítő, úgy az etanol is a vírus RNS-ét pusztítja el, így a kórokozó nem tudja másolni magát az emberi sejten belül. REndelje meg 100% alkohol bázisú fertőtlenítőt és varázsoljon vírumentes otthon maga körül! Rendeléshez kattintson erre a linkre --> RENDELÉS

Fontos megjegyezni, hogy ezek mindegyike csakis külső, felületekre történő alkalmazással javasolt, ne mosson kezet senki fertőtlenítővel, mert csak többet árt, mint használ. 

Rendelje meg még ma és hamarosan Ön is vírusmentes, biztonságos otthonban maradhat otthon (#maradjotthon) RENDELÉS>>